Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Phenotypic characterization and species-specific PCR of promising starter culture strains of Lactobacillus plantarum isolated from naturally fermented sausages BJM
Sawitzki,Maristela Cortez; Fiorentini,Ângela Maria; Brod,Fábio Cristiano Angonesi; Tagliari,Caroline; Bertol,Teresinha Marisa; Arisi,Ana Carolina Maisonnave; Sant'Anna,Ernani Sebastião.
The purpose of the present work was to characterize promising starter culture strains of Lactobacillus plantarum isolated from naturally fermented artisanal sausage manufactured in the northwestern region of Rio Grande do Sul state, Brazil. From 127 isolates of homofermentative, Gram-positive and catalase-negative lactic acid bacteria, ten isolates were randomly selected and the phenotypic characterization and species-specific PCR were performed. Genomic DNA from each isolated strain and from the reference strains L. plantarum ATCC 8014 and L. pentosus ATCC 8041 were amplified using two pairs of L. plantarum species-specific primers (16/Lpl and LbP11/LbP12). The results of the phenotypic characterization and species-specific PCR indicated that five out of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fermented sausage; L. plantarum; Phenotypic characterization; PCR.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822007000300031
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
醗酵ソーセージにおける分離Micrococcus sp., Pediococcus sp. およびLactobacillus sp. の活性 OAK
Susan, R. Perez; Miura, Hiroyuki; Mikami, Masayuki; Mitsuo, Sekikawa; スーザン, R. ペレッツ; 三浦, 弘之; 三上, 正幸; 関川, 三男.
Palavras-chave: Fermented sausage; Starter culture; Ripening; Amion-nitrogen.
Ano: 1992 URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/1689
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional